Injektion af bevægelsesfuger

Ved injektion af bevægelsesfuger (her illustreret ved en fuge over en understøtningsbjælke i et parkeringshus) er det som regel tilstrækkeligt med et lille antal pakninger, der anbringes således i fugespalten, at ingen af tætningselementerne gennembores. Dette er særligt vigtigt ved indstøbte, indvendige eller udvendige, fugebånd samt ved overlapninger.

Ved vandrette fuger i undersiden af et dæk arrangeres borehullerne i fugespaltens øverste tredjedel, mens de i vandrette fuger i et gulv arrangeres i fugespaltens nederste tredjedel.

KÖSTER Superpakninger monteres i borehullerne. Ved fuger i dæk bør fugespalten forsegles med KÖSTER Injektionsbarriere, for at undgå at injektionsmaterialet flyder væk. I den her viste situation kan sikringen for eksempel ske ved at spartle en hulkel i overgangen mellem bærebjælken og dækket. En anden mulighed er forinjektion med KÖSTER Injektionsgel S4, der kan reguleres til en kort reaktionstid. Der anvendes kun den mængde materiale der er nødvendig til at forsegle utæthederne.

KÖSTER Injektionsgel J4 er særligt designet til fugeinjektion og derfor optimeret til at have meget høj vedhæftning til flangerne. Materialet har videre reduceret tendens til at tørre ud som følge af vindpåvirkning.

Fordelen ved fugeinjektionen er den minimalt indgribende metode og den dermed lave samlede udførelsestid. Ved udførelsen er det hverken nødvendigt at foretage udgravninger eller store forberedende arbejder i form af mange borehuller.

Angivelserne i produkternes brochurer er gældende.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America