Murværkstunnel

Ligesom almindelige murværkskonstruktioner så kan murede tunneller af natursten eller tegl også injiceres. Fra indersiden etableres borehuller i murværket, i et kvadratisk fladecentreret mønster lodret og vandret, hvor hver anden række er forskudt, og i hullerne monteres KÖSTER Superpakninger (flere varianter). Det er som regel nødvendigt at påføre en fladeforsegling, for eksempel af KÖSTER Injektionsbarriere, for at forhindre materialespild. 

KÖSTER Injektionsgel G4 injiceres i flere trin indtil der er opbygget et vist tryk. Borehullerne lukkes efterfølgende ved spartling med KÖSTER KB-FIX 5. Formålet er at tætne de vandførende områder i konstruktionen og fylde eventuelle hulrum, så der efterfølgende kan påføres en negativtætning. For en dekorativ og funktionel overflade, kan KÖSTER Injektionsbarriere efterbearbejdes med KÖSTER Saneringspuds.

Hulrum bag murværkskonstruktioner kræver særlig opmærksomhed. Der kan både være tale om luftfyldte fuger og store hulrum, som er mere eller mindre fyldt med vandmættet materialer (f.eks. jord, sand, grus, opfyld eller vand selv). I mange tilfælde skal man være opmærksom på, at der ikke sker en strukturel forbindelse med de omgivende lag. KÖSTER Injektoinsgel G4 kan også anvendes til fyldning af hulrum og til fremstilling af en elastisk tætningsmasse. Hvis der er store hulrum eller ujævnheder bag væggen som fører til for stort materialespild, kan der alternativt anvendes KÖSTER Injektionsgel S4, der har en hurtigere reaktionstid.

Angivelserne i produkternes brochurer er gældende.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America